آشنایی با دکتر محمد رضا عابدینی


PDF چاپ نامه الکترونیک
 
شنبه ۱۹ تیر ۱۳۸۹ ساعت ۱۹:۱۶
ضمن تبریک به این پژوهشگر برتر و آرزوی توفیق روز افزون برای ایشان که مایه ی افتخار این خطه از کشور اسلامی است متن مصاحبه روزنامه خراسان جنوبي - مورخ پنج‌شنبه 1389/04/17 با دکتر محمد رضا عابدینی را مرور می کنیم.
دکتر «محمدرضا عابديني» فارماکولوژيست و p.h.d پزشکي سلولي و مولکولي در سال 1368 در رشته داروسازي از دانشگاه علوم پزشکي مشهد دانش آموخته شد. وي در سال هاي 68 و 69 سرپرست شبکه بهداشت و درمان فردوس بود و از سال 70 به عنوان عضو هيئت علمي گروه فارماکولوژي در دانشگاه علوم پزشکي بيرجند فعاليت مي کند.

وي مدرک کارشناسي ارشد آموزش پزشکي را در سال هاي 78 تا 81 از دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي اخذ کرد و از سال 81 تا 88 به عنوان دانشجوي کارشناسي ارشد و دکتراي phd در رشته پزشکي سلولي و مولکولي به صورت بورسيه از دانشگاه علوم پزشکي بيرجند و وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکي در دانشگاه کانادا مشغول به تحصيل بود و در حال حاضر به عنوان سرپرست دانشکده پزشکي دانشگاه علوم پزشکي بيرجند مشغول به فعاليت است. اين پژوهش گر برتر دانشگاه علوم پزشکي بيرجند در سال 88، در مدت تحصيل در کانادا تحقيقات خود را در زمينه پزشکي سلولي و مولکولي و به خصوص بررسي مکانيسم مقاومت شيميايي به دارو سيس پلاتين (cisplatin) در سرطان تخمدان انجام داده است. وي در توضيح اهداف اين پروژه تحقيقاتي مي گويد: يکي از مشکلات درمان سرطان ها مهار مرگ سلولي (آپاپتوزيس) است، به اين معنا که بيماران سرطاني در ابتدا به درمان دارويي به خوبي پاسخ مي دهند اما پس از مدتي تومورهاي سرطاني از خود مقاومت نشان مي دهد و داروهاي سرطان، کارايي لازم براي از بين بردن توده سرطاني را ندارد. به گفته دکتر «عابديني» اين پديده که با عنوان مقاومت شيميايي مطرح است بسيار پيچيده و مکانيسم آن ناشناخته است. وي با اشاره به شروع تحقيقات خود در زمينه بررسي مکانيسم هاي سلولي و مولکولي مقاومت به اين دارو از سال 2001 ميلادي مي افزايد: اولين نتايج اين تحقيقات با عنوان نقش پروتئين فليپ (Flip) در سرطان تخمدان در سال 2004 ميلادي در ژورنال انکوژن در آمريکا به چاپ رسيد.
وي اضافه مي کند: در ادامه تحقيقات چگونگي مکانيسم تخريب اين پروتئين در سلول هاي حساس به سيس پلاتين بررسي و نتايج آن سال 2008 ميلادي در ژورنال کانسر منتشر شد.
وي تحقيق در زمينه بررسي مکانيسم جلوگيري از تخريب پروتئين فليپ در سلول هاي مقاوم به داروي سيس پلاتين را که به ميزان زيادي در بروز مقاومت شيميايي به اين دارو موثر است از ديگر فعاليت هاي خود بيان مي کند و ادامه مي دهد: نتايج اين بررسي ها هم در سال 2010 ميلادي در ژورنال انکوژن به چاپ رسيد. وي نتايج تحقيقات خود را مهر تاييدي بر عملکرد يکي از مکانيسم هاي مقاومت دارويي در سرطان تخمدان مي داند و اضافه مي کند: هر چند پروتئين هاي ديگري در بروز اين مشکل نقش دارد اما اين تحقيقات کمک زيادي در زمينه درمان سرطان تخمدان است. وي که در اين زمينه تحقيقات متعددي انجام داده است، مي گويد: نتايج اين تحقيقات در آينده اعلام خواهد شد.
وي درباره هزينه هاي تحقيقات خود مي افزايد: هزينه اين تحقيقات حدود 3 تا 4 ميليارد ريال بود که توسط دانشگاه هاي اتاوا، علوم پزشکي بيرجند و وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکي تامين شده است. به گفته وي اگرچه بستر تحقيقات پزشکي سلولي و مولکولي از سال ها پيش در اين دانشگاه فراهم شده اما به دليل راه اندازي نشدن رشته هاي تحصيلات تکميلي تحقيقات در اين زمينه با مشکلاتي مواجه است. وي اظهار اميدواري مي کند: با نگاه ويژه مسئولان دانشگاه و وزارت بهداشت به لحاظ راه اندازي و پذيرش دانشجو در رشته هاي کارشناسي ارشد و p.h.d در علوم پايه و رشته هاي دستياري در علوم باليني در آينده نزديک مشکل تحقيقات در اين زمينه برطرف شود.

نظرات

پست‌های معروف از این وبلاگ

کوره آهک

بازديد آقاي مهندس علوي مديرکل محترم دفتر امور روستايي استان از خانيک